Menu

Než se dítě narodí

0 Comment

Věda už to dotáhla vlastně tak daleko, že by se pranic nestalo, kdybychom my chlapi vymřeli. Protože dnes už k početí stačí vlastně jenom žena a vědci. Nebo by se to vlastně možná obešlo už i bez té ženy, možná by to vědátoři zvládli za lidi všechno. A máme tak vlastně štěstí, že jsou i vědci jenom lidi, protože kdyby vědci lidmi nebyli, dalo by se konstatovat, že by se lidstvo mohlo množit i bez existence lidstva.
ultrazvuk břicha

Věda a technologie už jsou tak daleko, že dokážeme třeba díky ultrazvuku učiněné divy. Protože kolik má tento jenom využití i použití!
Ultrazvukem se dá hravě prozkoumat plod v těle matky, což se dnes dělá už naprosto běžně u odborníků, kteří se právě na toto specializují. Tito tak „okukují“ budoucího mrňouse
a) mezi šestým a desátým týdnem těhotenství
b) mezi jedenáctým a třináctým týdnem těhotenství
c) mezi dvacátým a třiadvacátým týdnem těhotenství
d) a mezi třicátým a třiatřicátým týdnem těhotenství
Dotyčné vyšetření spočívá v tom, že ultrazvuk vyzařuje a současně i snímá vlny zvukového rázu, jež pronikají do těla, odrážejí se od kostí a dalších orgánů a poté putují zpět a vytvářejí na obrazovce konkrétní obraz vnitřní stavby těla. Což vlastně umožňuje dívat se i tam, kam se za jiných okolností vůbec nahlédnout nedá.
Odborník pak samozřejmě nejen šmíruje, zda se to maličké tam uvnitř chová mravně, ale důkladně zkoumá, zda je vše tak, jak by tomu mělo být. Aby se zavčasu předešlo možným problémům, jež by hypoteticky mohly nastat.
Až tak (a vlastně nejen tak) už byly propojeny .
pomalovaný pupek

Čímsi, co se zrodilo vlastně již v období kolem druhé světové války. Kdy světlo světa spatřili předchůdci dnešního ultrazvuku, tedy různé námořnické sonary, ultrazvuky a podobné přístroje. Jež se dostaly i do medicíny díky svému rakouskému průkopníkovi Karlu Theodoru Dussikovi, jenž se na rozdíl od Hliníka neodstěhoval do Humpolce, ale oddal se raději lékařství a výzkumům spočívajícím ve vyšetřování lidského mozku právě s pomocí takzvaného ultrazvuku.
Prostě je ten ultrazvuk skvělý vynález. Jenž má však bohužel jeden zásadní „nedostatek“, kvůli kterému možná zbytečně skončí v propadlišti dějin. Jestli se vše ve světě bude ubírat stejným směrem jako v posledních letech.
Protože se obávám, že je jenom otázkou času, než ho šílení politici ovlivnění rádoby zastánci lidských práv zakážou. Coby nástroj nedemokratického narušování práva plodu na soukromí.